Jste první senátorkou za ČSSD v Praze. Čekala jste podobný úspěch?

Tento týden jsem věřila, že mohu zvítězit. Myslím si, že jsem pana Töpfera porazila právem. Dokonce jsem čekala, že bych mohla zvítězit i větším rozdílem (získala 52,5 % hlasů proti 47,5 % Tomáše Töpfera – pozn. red.), protože se domnívám, že pan senátor toho tolik pro Prahu 4 nedělal.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Čtěte také: EXKLUZIVNĚ: Za hlasy pro KSČM může i Töpfer, řekla jeho rivalka Syková

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jak to myslíte?

Nerada bych o tom více mluvila. Za sebe ale mohu slíbit, že se budu mnohem víc věnovat Praze 4 a víc komunikovat s občany.

Konkrétně to znamená co? Už víte, kde budete mít senátorskou kancelář, kam za vámi budou moci obyvatelé Prahy 4 přijít?

Už jsem o tom uvažovala. Myslím, že budu mít dokonce hned dvě místa, kde mě budou moci voliči navštěvovat. Ještě to ale není zcela definitivní. Půjde o místa jednak velmi dostupná, patrně někde na sekretariátu ČSSD, kde bude trvale někdo, kdo bude moci sjednat schůzku, a potom bych si pravděpodobně otevřela kancelář v Areálu biologických ústavů v blízkosti Thomayerovy nemocnice a IKEMu, kde mě lidé nějakým způsobem zastihnout.

A jaká konkrétní témata, tížící Prahu 4, chcete v Senátu otevřít?

Je to životní prostředí, které na Praze 4 velmi trpí kamionovou dopravou. Je to doprava, už nyní je metro velmi přeplněné. Takže dostavba pražského okruhu, dostavba metra, jiná autobusová doprava, ne, jak teď byla změněna. Na Praze 4 je také hodně důchodců, takže sociální reformy vlády. Nerada bych byla u toho, že Thomayerova nemocnice bude spadat pod Magistrát hlavního města Prahy. Obávala bych se toho, že by mohla být privatizována a lékařská péče o pacienty by byla horší, protože privátní nemocnice preferují ta oddělení a obory, které jsou výnosné.