Jedná se o specializovaný dopravní prostředek, kterých jezdí v ČR jen minimum a umožní tak dálkovou přepravu většího počtu lidí s tělesným postižením. Součástí programu je i netradiční tisková konference spojená s projížďkou a představením jedinečného vozidla.

Začátkem léta 2012 v průběhu Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech byla zahájena veřejná sbírka na koupi bezbariérového autobusu s názvem „Jezdím pro Jedličkův ústav". Ten představuje v podstatě jediný způsob, jakým je možné dopravit větší skupinu osob s hendikepem na kulturní, sportovní či jakoukoli jinou událost.

Sbírka mohla být díky příspěvkům dárců, od fyzických osob až po firmy a organizace, v letošním roce úspěšně ukončena s celkovým finančním výnosem přes 4 842 tisíc korun. Autobus tak mohl být v únoru letošního roku zakoupen. Chybějící částku do celkové ceny autobusu uhradila Nadace Jedličkova ústavu z vlastních zdrojů. Jelikož by byla škoda tak významný dopravní prostředek nepojmenovat, žáci a zaměstnanci měli možnost navrhnout jména. Vítězný návrh bude odtajněn právě v den křtu.

Ten začíná v 10.30 hod. v areálu Jedličkova ústavu a škol na Vyšehradě (ulice U Jedličkova ústavu 2, Praha 4). Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program včetně vystoupení kouzelnického, hudebního v podání skupiny Z hecu a tanečního v podání žáků taneční školy Vavruška, jejíž členové také přispěli do sbírky na autobus. Celou akci zastřešuje magistrát hlavního města Prahy v čele s primátorkou Adrianou Krnáčovou.