Ve volbách vítězné ANO skončilo v opozici. „Budu pracovat tak, aby pro nikoho nebyl problém mi dát hlas za čtyři roky znovu," řekl Klíma. 

Klíma byl starostou již po volbách v roce 2010. Na konci roku 2012 byl ale odvolán skupinou zastupitelů v čele s tehdy vyloučenými členy TOP 09. Nástupcem zvolili bývalého Klímova spolustraníka Miroslava Zeleného, kterého ale zastupitelé nakonec také odvolali, a to na začátku letošního roku.

„Říká se, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, ale vedla mě má vůle dosáhnout cílů, které jsem si dal před čtyřmi lety a jejichž dosažení mi bylo znemožněno," zdůvodnil v proslovu Klíma, proč se rozhodl znovu kandidovat a stát se starostou.

Roky zmaru

V následujících letech chce jako hlavní kroky snížit náklady úřadu městské části a změnit strukturu rozpočtu radnice. „Poslední dva roky byly roky zmaru. Opatření budou mnohdy bolestivá, ale nezbytná," řekl nový starosta. Proti Klímovi kandidoval na post starosty také zastupitel ANO Martin Slabý. Ten dostal v tajné volbě 18 hlasů.

Volby v Praze 5 vyhrálo ANO se ziskem 18,29 procenta hlasů. Druhá skončila TOP 09 a třetí SZ. Následují ODS, ČSSD, koalice KDU-ČSL a nezávislých, Patrioti - Volba pro Prahu 5 s Demokraty Jana Kasl a Česká pirátská strana.