Rada městské části je devítičlenná, místostarostové jsou tři.

Volby v městské části vyhrála ODS s 11 mandáty, po šesti mají koaliční TOP 09 a OSB. V zastupitelstvu jsou ještě ANO, Zelená pro Prahu 2 a ČSSD. Zvolená starostka Černochová je zároveň poslankyní. „Mandát skládat nebudu. Všichni, kteří mě volili, věděli, že vykonávám poslanecký mandát," řekla Černochová na dotaz opozičního zastupitele Michala Uhla (SZ).

Místostarosty byli zvoleni Václav Vondrášek (ODS), Jana Duchková (TOP 09) a Michaela Mazancová (OSB). Rada městské části bude devítičlenná. Uvolněnými radními budou Alexandra Udženija (ODS) a Michael Grundler (TOP 09), neuvolněnými Jan Korseska (ODS), Martin Víšek (TOP 09) a Jaroslav Šolc (OSB). Uvolněný bude také předseda majetkového výboru, kterým se stal Jan Recman (ODS). Předsedu kontrolního výboru bude mít Strana zelených a finančního výboru hnutí ANO.

Kritika dopoledního termínu

Novým členem zastupitelstva se stal Otto Hoffmann (OSB), nastoupil jako náhradník za Petra Hejnu, který se mandátu vzdal. Zastupitelé opozice při pátečním zasedání kritizovali dopolední termín zastupitelstva, podle radní Udženiji je ale termín mimořádný. Další zastupitelstva už budou v odpoledních hodinách.

OSB a TOP 09 budou v koalici i přes rozdílné názory na bytovou politiku, která byla velkým předvolebním tématem. Zatímco OSB původně vzniklo jako občanské sdružení proto, aby hájilo zájmy nájemníků, kteří chtěli byty od města odkoupit, TOP 09 byla proti „neuvážené privatizaci". V roce 2010 skončilo OSB na třetím místě s osmi mandáty a zůstalo v opozici.

Dosavadní člen vládnoucí koalice Zelená pro Prahu 2, kde kandidovala Strana zelených s podporou Pirátů a SNK-ED, deklaroval společné povolební vyjednávání s ČSSD. Obě strany mají ale společně jen sedm mandátů a koalici se jim nepodařilo vyjednat.

ČSSD byla součástí koalice, která vznikla po volbách před čtyřmi lety. Nakonec radu ale po neshodách a rezignaci místostarosty Jana Pecha (ČSSD) opustila a nahradila ji tehdy TOP 09.