Zastupitel radnice při něm nadále trval na požadovaném odchodu squatterů. Argumentoval přitom nejenom záměry radnice zrekonstruovat budovu, ale také jejím údajným špatným stavem, který by mohl squattery ohrozit. Členové Resurp Crew s neobyvatelností domu nesouhlasí a s radnicí dále jednají.

Squatteři obsadili budovu, ve které plánovali vybudovat nekomerční kulturní centrum, v pondělí 21. prosince. „Uklidili jsme ji od nánosů hnijících odpadků a začali vytápět. Vlastníkovi, který se o dům momentálně není schopen postarat jinak, než zazděním oken, jsme nabídli, že se budeme o objekt bezplatně starat a vytvoříme zde i prostor, který bude sloužit lidem. Naše nabídka nebyla přijata," uvedli členové Resurp Crew v prohlášení.

Návrh radnice

S vedením radnice Prahy 6 hodlají o budoucnosti Šatovky dále jednat. „Pan radní Vaculík nám přislíbil další jednání," uvedl Radek, jeden z členů Resurp Crew, který si nepřál uvádět celé jméno. Jednou z variant, která v současnosti připadá v úvahu, je založení občanské společnosti. Návrh radnice členové skupiny zvažují. Zda je budova opravdu ve špatném stavu, aby nebyla obyvatelná, mají pochybnosti.

„Argumentace pana Vaculíka o tom, proč v budově nemůžeme zůstat, byla rozporuplná. Argumentoval stavem budovy, který je nebezpečný. Dále argumentoval tím, že pokud budovu opustíme, je ochoten se s námi bavit. Pokud založíme občanskou společnost a dáme svému působení právní rámec, nebude to problém," vysvětlil důvody rozpaků Radek.

Čtěte také: Squatteři chtějí v Šatovce kulturu, vedení radnice jejich odchod