„Ve zbývajících šesti měsících jsme připraveni podpořit klíčové body nutné ke správnému rozvoji města. Investice do infrastruktury, výstavby okruhů, zahájení stavby metra D, koncepce opravy pražských mostů, řešení parkovaní. To jsou témata z našeho programu, která jsme slíbili Pražanům, a které jsme připraveni i z opozičních pozic podpořit,” řekla Alexandra Udženija, předsedkyně zastupitelského klubu ODS.

Dnes jedna z dopravně nejvytíženějších ulic v Praze s nejvíce znečištěným ovzduším. Humanizací by se měla zúžit. Na širších chodnících se má objevit zeleň.
Začněte se zlidštěním magistrály, vyzývají politiky pražské spolky

Rozvažte smlouv s Trojkoalicí, vyzývá ODS 

Podle ní je současná pražská koalice doslova paralyzována vnitřními spory. „Jejich každodenní hádky způsobují, že aktuální problémy Prahy se nijak neřeší. Zvláště Strana zelených svým programovým aktivismem blokuje jakýkoli rozvoj hlavního města,“ stojí v tiskovém prohlášení ODS.

„Zbavte se už Zelených, rozvažte koaliční smlouvu s Trojkoalicí. Jako ODS nabízíme, že v rámci programu jednání zastupitelstva budeme vaše kroky podporovat. Tato koalice Prahu vraždí. Zavřené mosty, taxikáři, zóny šikanují řidiče. Opakuji nabídku, vyhoďte trojkoalici, podpoříme vaše body,“ uvedl pražský zastupitel za ODS Filip Humplík. Ten také uvedl, že jeho straně nejde o placené funkce, ani o nabídku vstupu do koalice. „Jen už nemůžeme přihlížet, jak aktivisté blokují Prahu,” uvedl Humplík.

Rezidence Churchill - vizualizace
Na nevyužitém pozemku za magistrálou roste moderní kancelářský komplex