Probudit v sobě energii potřebnou nejen pro každodenní život, ale i případné shazování přebytečných kil je v lednu poměrně snadné. Nadšení však opadá často ještě dřív, než pro sebe stihneme něco udělat.

Čaj Matcha je umletý na jemný prášek, který s oblibou popíjeli před stovkami let i zen buddhističtí mniši. Dodává sílu tělu i mysli a má i řadu dalších pozitivních účinků.

Jedinečné složení

Jednou z významných složek MatchaTea je vláknina. V jedné porci nápoje jí najdeme přes 30 procent. Mimo jiné pomáhá snížit cholesterol a cukr v krvi a vhodný je tak i pro diabetiky.

Čaj Matcha je například bohatý i na antioxidanty, katechiny či chlorofyl - látku, která dává prášku i nápoji charakteristickou sytě zelenou barvu i výrazné detoxikační účinky. Chlorofyl eliminuje těžké kovy a chemické sloučeniny v těle. Pro spalování je zase důležitý katechin EGCG (epigallokatechin gallát), který nárůst tělesné hmotnosti a vstřebávání tuků zpomaluje.

Bez barviv a konzervantů

„Kupříkladu náš čaj neobsahuje nic víc než dužinu čajových lístků mletou tradičním způsobem. Nepřidávají se barviva, konzervanty ani žádné další látky," popsal Petr Patočka ze společnosti Čajová květina, která je největším českým dodavatelem čaje Matcha v BIO kvalitě.

„Oproti instantním čajům se Matcha úplně nerozpustí a při delším stání se jemné částečky na dně nápoje usazují. To však není na škodu, stačí nápoj promíchat," dodal. 

Více informací najdete ZDE.

Čtěte také: První 'Matcha Point' showroom v Česku otevřel v Praze