Dospělí si každou středu zahrají deskové hry a na programu týdne jsou také hodiny angličtiny.

Ve středu děti rozvíjejí svou kreativitu v rámci tvoření z různých materiálů a v pátek je pro rodiče s dětmi připraveno objevování tajemství hudby. Dospělí si každou středu zahrají deskové hry a na programu týdne jsou také hodiny angličtiny.

„Na Jahodnici je vedle prostoru k seberealizaci k dispozici také sousedský obývák, kam mohou lidé od pondělí do čtvrtka chodit pracovat, relaxovat nebo si třeba číst knížku," říká ředitelka Neposedy Ivana Štefková.

Prostor nových přátelství

Jahodnické centrum je jedním z programů neziskové organizace Neposeda působící na Praze 14, 20 a 21. Rodinám v různých životních etapách organizace nabízí prostor pro navazování nových přátelství, sdílení životních příběhů, vzdělávání a osobní rozvoj.

Další programy jsou otevřeny dospívajícím. Je jim nabídnuta pomocná ruka v situacích, ve kterých si nevědí rady. Neposeda mladým zprostředkovává řešení problému a zmírňuje nebezpečí, která jim hrozí.

Uplatnění na trhu práce

Zvýšení šance na budoucí zaměstnání nabízí Neposeda v rámci Kavárny Plechárna. Tréninková pracovní místa pro dospívající a mladé dospělé mají za cíl zprostředkovat první pracovní zkušenost lidem, kteří navštěvují nízkoprahové kluby v lokalitě. Tato aktivita jim má pomoci v následném uplatnění na trhu práce.

Dalším programem je Cesta do dospělosti. Ta pomáhá dětem s výchovnými a vzdělávacími potížemi zvýšit jejich psychickou odolnost a životní spokojenost.

Příměstský tábor 

Sousedské centrum Jahodnice kromě pravidelných setkání při zábavných aktivitách ve čtvrtek pořádalo v zahradě netradiční představení oblíbeného klaunského divadla Jeníčka a Mařenky.

V letním období mohou rodiče využít možnosti příměstského tábora pro své ratolesti. Pro děti od 5 do 10 let je v červenci připraven tábor Kdo si hraje, nezlobí. Srpen bude ve znamení indiánské moudrosti a pobytu pro děti od 6 do 13 let.

Čtěte také: V pražské části Jahodnice se v září příštího roku otevře školka