Silné sněžení zkomplikovalo v podvečer dopravní situaci hlavně na okrajích Prahy. Problémy se vyskytly například v ulicích Budějovická, Libocká, Otěšínská, nebo Pod Kesnerkou. Nesjízdné jsou i úseky mezi zastávkami Popovičky - Modletice, Březí, Podskalí - Březí, U jezírka a Spiritka - Stadion Strahov.

V současnosti má problémy přes dvacet autobusových a tramvajových linek. Spoje buď nabírají velké zpoždění, nebo na některé části tras nevyjíždí vůbec.

Řidiči podle mluvčího TSK Jiřího Štábla volají dispečink, jejich pracovníci tam posílají sypače a postupně se provoz obnovuje. V pražských ulicích je veškerá technika.

„70 sypačů na I. pořadí a 51 mechanismů na ostatním pořadí. Vyjely v 16.15 hodin," řekla mluvčí technické správy Barbora Lišková. Technika jezdí okruhy, pokud bude sněžit, vydrží celou noc, doplnila.

Silnice jsou nesjízdné také mezi Kotlářkou a Kudrnovou. Mimo provoz je tak linka autobusu číslo 167, která jezdí ze Smíchova k Nemocnici Na Homolce a Fakultní nemocnici Motol. Cestující, kteří využívají městskou hromadnou dopravu, se k nim dostanou linkou metra A nebo autobusy z Petřin a Nových Butovic. Ze Smíchova neodjíždějí ani autobusy linky 137 ve směru na zastávku U Waltrovky. 

Policie eviduje více nehod, podle mluvčího Jana Daňka ale nejde o nic zásadního, komunikace jsou průjezdné. Lidem doporučuje, pokud nemusí, ať autem nevyjíždějí. Situace je kvůli sněžení komplikovaná, do­dal.

Všechny mimořádné události v pražské MHD najdete ZDE.

Počasí nekomplikuje pouze dopravu. Zvýšené opatrnosti by měli dbát také chodci. Kvůli těžkému mokrému sněhu a povětrnostním podmínkám popadaly větve stromů, především v parcích. Na Vinohradech polámané stromy poničily osobní automobil.

Sněžení komplikuje provoz na železnici i letištiKvůli kalamitě je zcela zastaven provoz na smíchovském nádraží v Praze. Jeden z osobních vlaků narazil do stromu za stanicí Jílové u Prahy. Provoz na trati do Vraného je zastaven.

Zpoždění nabírají také letadla mířící na pražské Letiště Václava Havla, opožděné jsou podle mluvčí letiště Mariky Janouškové i odlety.  
Na pražském letišti nebyly sice zrušeny žádné lety, tři letadla ale byla odkloněna. První se vrátilo do Frankfurtu, druhé z Helsinek přistálo v Lipsku a třetí z Istanbulu dosedlo ve Vídni.

Zpoždění je způsobeno pravidelným úklidem ranveje. „V průběhu večera proběhl úklid již dvakrát, první před 18. hodinou a druhý před 19. hodinou. Trvá přibližně 20 minut," uvedla mluvčí. Po dobu úklidu letadla startovat a přistávat nemohou, dodala.

Čtěte také: Sníh potrápí řidiče i chodce, varuje předpověď