Food Film FestVybudí náš mozek více pohled na jídlo nebo na sex? Kdy je potrava lékem a kdy se mění v jed? Souvisí přítomnost pesticidů v organismu s dramatickým nárůstem autismu u dětí? Víme vlastně, co jíme? Na takové a další otázky nabídne odpovědi Food Film Fest. Akce, která se koná pod hlavičkou renomovaného festivalu dokumentárních filmů o živé vědě Life Science Film Festival, posouvá dnes tolik oblíbené pouliční události věnované jídlu ještě o několik kroků dále. 
Národní technická knihovna
Technická, Praha 6
do 23. 10.

Víkendová dřevodílnaPokud máte zájem vyzkoušet si práci v dřevodílně, otestovat schopnost spolupráce s dítětem či vnoučetem, pak neváhejte navštívit dnes dřevodílnu. Společně si vyrobíte draka za pomocí dřeva a papíru, a především strávíte volný čas se svou ratolestí při kreativní činnosti. Děti a rodiče na dřevěných hračkách pracují pod vedením lektora. Své výtvory si poté odnesete domů.
Dům dětí a mládeže
Pod Juliskou 2a, Praha 6
22. 10., od 10 hodin

Food Truck ShowPojízdná bistra zaparkují v sobotu na holešovickém Výstavišti. Návštěvníci ochutnají nejen speciality jednotlivých food trucků, ale jistě také ocení uměleckou kreativitu s jakou jsou tyto automobily stavěny a zdobeny. Kromě klasických aut z Maďarska, Belgie, Slovenska, Itálie či Polska, zde budou také k vidění občerstvovací tříkolky, rikši, přívěsy, obří grily, polní kuchyně či pojízdné knihovny. Součástí show bude v případě příznivého počasí pomalování jedné z dodávek graffiti. Čeká vás tak den plný dobrot ze speciálních automobilů, jejichž historie se začala psát už v roce 1872. Vstupenky zakoupíte za 100 korun.
Výstaviště Holešovice
Výstaviště 67, Praha 7
22. 10., od 10 hodin

Kreslířem komiksůStaňte se aspoň na víkend kreslířem komiksu. V rámci doprovodného programu k výstavě Retro se uskuteční hravé odpoledne. Děti vytvoří vlastní originální komiks, naučí se kreslit postavičky ze slavného Čtyřlístku, připomenou si tajemství ježka v kleci a známé členy Rychlých šípů nebo se zúčastní soutěžního kvízu o zajímavé ceny. Zájemci se vyfotografují s maskou komiksové postavy a vtipnou hláškou v bublině. Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea.
Vinohradská 1, Praha 1
22. 10., 13 hodin

Den zdravíV Modřanech nebudete c neděli vědět, kam dřív skočit. Vyberete si z několika druhů pohybových aktivit. Pro zdatné zde bude Movie Dance či double aerobik a pro začínající Fitbally, SM systém, řecké tance, Nia, taiči, veslování, vibrační kruhy, hormonální jóga, nebo nordic walking. Že nevíte, co ty názvy znamenají? Po pohybu ochutnáte potraviny, kdy zjistíte, že zdravé může být dobré a získáte mnoho inspirací pro radostnější život. Tento den je tedy určen těm, kteří chtějí začít žít zdravěji, chtějí se zbavit nadbytečných kilogramů, a nevědí, jak na to, nebo nemají vůli dodržovat svá předsevzetí.
ZŠ Rakovského
Rakovského 3136/1, 
Praha 4
23. 10., od 10 hodin

DeskohraníZajděte si v říjnu do Michnova paláce zahrát deskové hry známé i neznámé, moderní i prastaré, pro radost i v soutěžích. V Ludotéce si vyberete z více než 480 her. Čeká vás také mnoho soutěží od začátečnických až po špičkové turnaje s mezinárodní účastí. Deskové hry zkrátka boří bariéry. Nezáleží na tom, jakého jste věku, náboženství, rasy, či fyzické kondice, záleží pouze na tom, jak jste hraví. O víkendu zaplatí dospělí 70 korun, děti pak 30 korun.
Tyršův dům 
Újezd 40, Praha 1
22.-30. 10.

Svatodušní trhyNáměstí republiky připomene Památku zesnulých. Před obchodním domem Palladium vyroste už tuto neděli malé tržiště tvořené dvacítkou prodejních stánků. Návštěvníci si tak zpříjemní svou procházku Prahou. Prodejní stánky ozdobené v duchu podzimní atmosféry nabídnou především různé druhy jídel a nápojů. Návštěvníci ochutnají klasiku, jako trdelník, ale také pečené selské brambory se slaninou připravené přímo na pánvi.
Náměstí republiky, 
Praha 1
23. 10. – 2. 11.

Latte artUž vám někdo v kavárně do cappuccina nakreslil srdíčko, květinu nebo třeba medvídka? Celé umění spočívá v tom správně nalít mléko
s mikropěnou do es-pressa tak, aby se nám na jeho kávové čepičce vytvořil obrázek. Společně s baristou se naučíte základy techniky latte art a povíte si i něco málo 
k teorii.
Žižkavárna
Kubelíkova 17, Praha 3
23. 10., od 12.30 hodin

Pohádkový lesPohádkový palác Žofín otevře dnes své dveře všem princeznám, čarodějům, zombie a dalším příšerkám. Říše plná pohádkových bytostí nabídne spoustu zábavy a děti si užijí dobrodružství na Slovanském ostrově. Nezapomeňte si vzít kostýmy s sebou, protože všechny masky budou odměněny dárkem. Vstupné je zdarma.
Slovanský ostrov 8, 
Praha 1
22. 10., od 15 hodin

Víkend integrovaného záchranného systémuSplňte si svůj sen a vyzkoušejte si si profesionální povolání, jako je hasič, záchranář nebo policista přímo v Aquapalace Praha. Mezitím, co se seznámíte s nejnovějšími zdravotnickými technikami, vaše děti vezmou do ruky džberovou stříkačkou a budou hasit domeček. V osmi metrové potápěčské jámě se předvede poříční policie v akci. Nové informace pak načerpáte na přednáškách všech integrovaných složek, kde si slovo vezme policie, hasiči i záchranáři.

Aquapalace Praha
Pražská 138, Praha – Čestlice
22.-23. 10., od 10.15 hodin

Zaostřeno na polévkuPatříte k milovníkům polévek? Pak byste určitě měli zavítat do jedné z vybraných pražských polévkáren. V bistru vám naservírují klasiku, jako je gulášovka, zelňačka či dřšťkovka, ale chuťové pohárky uspokojí i nevšední polévky v čele s kukuřičným krémem s chilli, kapustovou ribollitou a cizrnovou polévkou s grilovanou paprikou. Přes poledne si zřejmě nesednete, jídlo si ovšem můžete odnést i s sebou. Tenhle rychlý oběd nejenže zahřeje, ale navíc návštěva polévkárny nebude bolet ani vaší peněženku. Ceny se pohybují kolem 50 korun.

Polévkárna MananaStálicemi denního meníčka jsou charčo, kuřecí gulašovka po gruzínsku s ořechy a saljanka, pikantní hovězí gulášovka po gruzínsku.
Bělehradská 77, Praha 2
Po–pá: 10-21 hodin

PolífkárnaLžíci ponoříte třeba do bulharské čorby, italské zeleninové minestrone nebo dršťkové z hlívy ústřičné.
Pikrtova 1, Praha 4
Po–čt: 8-17 hodin
Pá: 8-16 hodin

Plavecká polévkaPodává se známá česnečka a poctivý vývar i nevšední kaštanová, marocká cizrnová či krém z černého kořene.
Plavecká 4, Praha 2
Po–čt: 9-18 hodin
Pá: 9-16 hodin

PolévkárnaV denním meníčku se natrvalo usadila oblíbená kuřecí s estragonem. Společně s ní si objednáte s obměnou například mrkvový krém se zázvorem a pomerančovou šťávou, tomatovou či fazolový krém s vlašskými ořechy.
Sokolovská 97, Praha 8
Po–pá: 8-18 hodin

Čtěte také: O víkendu proběhne Coffee Festival