Na dotaz Deníku, zda ve sněmovně zasedne, pokud Realisté uspějí a voliči ho vykroužkují, Robejšek odpověděl: „Svou pozici bych zřejmě přenechal některému kolegovi a ve sněmovně spíš nezasednu, ale rozhodnutý nejsem. Budu to řešit, až taková situace nastane."

Robejšek si tudíž stále nechává otevřené dveře k případné prezidentské kandidatuře, neboť na její ohlášení má ještě spoustu času.

Politolog Petr Robejšek zakládá stranu Realisté.
Politolog Robejšek zakládá stranu. Ve volbách chce 20 procent

Realisté představili i lídry v převážné většině krajů. V Praze je povede právník a tajemník strany Michal Moroz, na Vysočině bývalý poslanec hnutí Úsvit Martin Lank, v Jihočeském kraji prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb Jiří Horecký, v Jihomoravském IT specialista Filip Kadeřábek, v Plzeňském bývalá šéfka zdejší fakultní nemocnice a výkonná ředitelka Asociace nemocnic ČR Jaroslava Kunová, v Ústeckém prezident Asociace bezpečnostního a obranného Jiří Hynek, v Moravskoslezském advokát a akademik Alexander Király, v Královéhradeckém ředitelka domova pro seniory Daniela Lusková a ve Středočeském podnikatel Antonín Fryč.

Politolog Petr Robejšek.
Politolog Petr Robejšek: Elity vrší chyby a malý člověk platí účet

„Jde o osobnosti, které v životě něco dokázaly a do politiky nejdou proto, aby se uživily a dostaly se k penězům," konstatoval Robejšek. Dodal, že Realisté cíleně nevyhledávají známé tváře z byznysu nebo společenského života, byť se jim neuzavírají. „Na mediální popularitě úspěch nestojí, ten závisí na kvalitním programu a změně politického stylu," zdůraznil Robejšek s tím, že představení lídři jsou lidé, za nimiž je viditelná životní brázda a jistě si získají i veřejnou pozornost. Poslanec Martin Lank, díky němuž se Realisté stali parlamentní stranou, věří, že mají šanci oslovit až dvacet procent lidí. „Především proto, že mnozí z nich dnes nemají, koho volit, chybí tu věrohodná alternativa. Úsvit bohužel naděje s ním spojené nenaplnil," řekl Lank.

Politolog a ekonom Petr Robejšek v rozhovoru Deníku.
Petr Robejšek: Rusko je na rozdíl od Západu odhodláno bojovat