V posledních týdnech je doprava autem po Praze nesnesitelná," stěžuje si David Němec, který žije v Dejvicích, pracuje na Smíchově a kvůli pracovním povinnostem jezdí denně po Praze.Jistě s ním budou souhlasit i desítky tisíc dalších Pražanů a Středočechů, kteří každé ráno za volantem vozu vyráží do metropole.

Pražská dopravní situace se v poslední době skutečně citelně zhoršila. Omezení jsou na Jižní spojce, na Vysočanské, úplně uzavřená je Korunovační ulice, opravuje se silnice na letiště. Minulý týden ke všemu vypukl požár, kvůli kterému byl uzavřen Lochkovský tunel, což zasáhlo zejména Strakonickou, kde se ráno tvoří dlouhé kolony. Tunel by naštěstí mohl být znovu zprůjezdněn už během dneška.

Estakáda bude uzavřena ještě rok

Tento týden se objevila další zpráva, která řidiče nepotěší. Vysočanská estakáda, která propojuje Prosek a Vysočany a která se koncem července propadla kvůli náporu dešťů, zůstane uzavřena minimálně do prosince příštího roku.

Téměř všechny hlavní ulice jsou v současnosti ve špičkách ucpané. Provoz často stojí i ve vedlejších uličkách, kterými se řidiči pokouší objet zablokované hlavní tepny. Zřejmě jedinou světlou stránkou je tak lepší situace na ulicích Veletržní a Milady Horákové, kterým ulevilo otevření Blanky.

Dobrou zprávou je, že by příští týden mělo skončit zúžení na Jižní spojce u Barrandovského mostu, které způsobuje výrazná zdržení. Koncem roku by se potom měla znovu zprůjezdnit Korunovační ulice.

Doprava v Praze. Infografika.Zdroj: Redakce

Čtěte také: Provoz se na Vysočanskou estakádu vrátí zřejmě až v prosinci 2017