Pětapadesátiletou učitelku zřejmě trojice studentů šikanovala delší dobu, některé incidenty jejich spolužáci natočili na mobilní telefony. Žena v lednu zemřela. Její úmrtí podle policie nezavinila cizí osoba. Kriminalisté přesto v červnu zahájili trestní stíhání tří mladíků.

Podle březnových závěrů České školní inspekce vedení školy při řešení šikany selhalo a porušilo školský zákon. Magistrát po incidentu ředitele školy odvolal a vypsal konkurz na nové vedení. Později podal trestní oznámení na neznámého pachatele, který se podle něj mohl dopustit trestného činu tím, že „zanedbal své povinnosti v souvislosti s šikanou pedagogického pracovníka a že neoznámil magistrátu, že na škole dochází k takto závažným incidentům".

Hlavní události spjaté s kauzou šikany učitelky na pražské Střední průmyslové škole Na Třebešíně
11. února – Na případ možné šikany učitelky (55) upozornil deník Blesk. Trojice žáků, která několik měsíců šikanovala učitelku, byla v lednu potrestána podmínečným vyloučením a trojkou z chování. Učitelka krátce poté zkolabovala a zemřela.

14. února – Vedení školy se ohradilo proti tvrzení některých médií, že učitelka zemřela na následky šikany. Zástupkyně ředitele Taťjana Kubíková sdělila, že příčinná souvislost mezi šikanou a úmrtím jejich kolegyně nebyla, na vině byly její zdravotní problémy.

15. února – Média uvedla, že případ vyšetřuje policie, Česká školní inspekce a pražský magistrát, pod který škola patří.

16. února – Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) řekla, že se kvůli úmrtí učitelky obrátí na zřizovatele školy.

17. února – Ředitel školy František Bártl řekl, že kvůli šikanování učitelky odstoupit nehodlá. Odmítl jakékoliv pochybení.
Zástupkyně ředitele Kubíková sdělila, že nechápe, proč někdo ze studentů předal videa se závažnějšími projevy šikany médiím.

19. února – Valachová jednala se zástupcem zřizovatele školy, náměstkem primátorky Petrem Dolínkem (ČSSD). Řekla, že pokud se prokáže, že škola o šikaně věděla nebo nedodržela postupy v prevenci, vidí jako jediné řešení vyvození personálních důsledků.

23. února – Dolínek oznámil, že navrhne odvolání ředitele školy. Valachová po schůzce se studenty uvedla, že šikana byla na této škole výjimka. Ministryně začne připravovat návrh, který by zvýšil právní ochranu a bezpečí na školách. Se studenty se sešla rovněž pražská primátorka Adriana Krnáčová. Vedení školy připustilo, že po zveřejnění dalších videí se závažnějšími formami šikany může být trest pro agresory vyšší. Požádalo pražský magistrát o zahájení správního řízení.

24. února – Prezident Miloš Zeman řekl, že nepovažuje podmíněné vyloučení hlavního organizátora šikany za dostatečný trest. Podle něj patří do výchovného ústavu. 
Pražští radní odvolali z funkce ředitele školy Bártla. Vedení školy převzal jeden z jeho zástupců. Začátek března – Magistrát podal v kauze trestní oznámení, které míří na neznámého pachatele.

15. března – Praha schválila konkurz na nového ředitele školy. Do 6. dubna poslalo přihlášky deset uchazečů.

24. března – Česká školní inspekce oznámila, že vedení školy při řešení šikany selhalo a porušilo školský zákon. Tehdejší ředitel Bártl o problémech prokazatelně věděl od října 2015.

16. dubna – Deník Právo uvedl, že dva ze tří studentů, kteří učitelku šikanovali, byli vyloučeni. Jednomu zůstal původní, podmíněný trest.

8. června – Policie zahájila trestní stíhání tří studentů.

21. června – Rada hlavního města rozhodla, že ředitelem školy bude od července školní inspektor Luboš Bauer.

Čtěte také: Praha vybrala nového ředitele do školy poznamenané šikanou