„Cílem soutěže je podpořit občany v péči o předzahrádky či dvorky a ve zkrášlování balkonů a oken květinovou výzdobou. Pevně věřím, že se nám touto cestou podaří přispět k přívětivému prostředí naší městské části a zároveň ocenit ty, kterým záleží na vzhledu míst, kde žijí," uvedl zástupce starosty Ondřej Mirovský.

Soutěž je rozdělena do dvou kategorií: o nejhezčí vnitroblok, předzahrádku či dvorek a o nejhezčí balkon nebo okno. Soutěže se mohou zúčastnit obyvatelé domů, k němuž přísluší přihlášená předzahrádka, dvorek, vnitroblok, balkony nebo okna, a jsou jeho vlastníky, popřípadě získají souhlas vlastníka.

Přihlášku do vyhlášené soutěže je třeba zaslat nejpozději do 31. července 2015 na e-mail: nejhezcidvorekprahy7@p7.mepnet.cz, nebo na adresu: Městská část Praha 7, odbor životního prostředí, nábř. Kpt. Jaroše 1000, 170 00 Praha 7. Na obálku je nutno uvést heslo „Nejhezčí vnitroblok, předzahrádka, dům s květinovou výzdobou".

Hodnotící členové komise navštíví přihlášené místo v průběhu srpna nebo nejpozději v září tohoto roku. Všechna přihlášená soutěžní místa budou samozřejmě posuzována podle vlastní originality a efektivnosti provedených úprav, kompozičního uspořádání, množství zapojených občanů, či celkového vzhledu prostoru. Vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční v říjnu. Ceny si převezmou zástupci tří vítězných projektů.