V katedrále svatého Víta na Hradčanech bude půlnoční mši sloužit pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Do kostelů a chrámů na Starém městě a Hradčanech Pražané směřují nejraději, pojí jejich návštěvu s procházkou historickým centrem města. Na Hradčanech je možné půlnoční mši navštívit také v klášterním kostele sv. Benedikta nebo ve vojenském kostele sv. Jana Nepomuckého.

Z kostela Nejsvětějšího Salvátora v Křižovnické ulici bude půlnoční přenášet Český rozhlas, ve staroměstském kostele sv. Havla v Havelské ulici bude půlnoční mše s gregoriánským chorálem. V bazilice sv. Jakuba v Malé Štupartské doprovodí půlnoční bohoslužbu Rybova mše.

Na Malé Straně se bude v kostele sv. Tomáše půlnoční sloužit v češtině a angličtině, setkání věřících o půlnoci nabízí i kostel Panny Marie pod řetězem nebo kostel Panny Marie Vítězné a sv. Antonína Paduánského. Tam bude půlnoční mše se zpěvem koled.

Mše i v okrajových částech

Na Novém Městě se lze přijít k půlnočnímu setkání do kostela Panny Marie Sněžné, do kostela sv. Vojtěcha v Pštrossově ulici, do kostela Nejsvětější Trojice v Trojické ulici, na Vinohradech do kostela sv. Ludmily či do kostela Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad. Půlnoční se bude sloužit také ve vyšehradské kapitulní bazilice sv. Petra a Pavla.

Ti, kdo nebydlí v centru a nechtějí se v noci vydávat do města, mohou přijít do kostelů na pražských periferiích. Na Žižkově bude půlnoční v kostele sv. Prokopa na Sladkovského náměstí, na Smíchově v kostele sv. Václava ve Štefánikově ulici nebo v kostele sv. Gabriela v Holečkově. V Krči budou sloužit půlnoční v kostele sv. Františka z Assisi, na Lhotce v kostele Panny Marie Královny míru, v Hlubočepích v kostele sv. Filipa a Jakuba a v Košířích v kostele sv. Jana Nepomuckého.