Tramvaje se kvůli namrzlým trolejím zastavily v úterý ráno. Od úterního odpoledne začal dopravní podnik provoz částečně obnovovat. První soupravy se zkušebně rozjely v úterý po 15. hodině na lince číslo 9. Večer a ve středu ráno se k nim přidalo několik dalších linek. Před 14. hoidnou vyslal dopravní podnik na tratě i poslední tramvaje číslo 2 a 6. Mluvčí řekl, že podle jízdních řádů budou jezdit zhruba do 14.30 hodin.

Zaměstnanci dopravního podniku pracovali na odstranění námrazy z trolejí celou noc. „Mechanicky očistili 340 kilometrů vedení," uvedl ředitel podniku Jaroslav Ďuriš. Podnik povolal do práce 250 lidí navíc, především řidiče autobusů.

Do rána navíc technici dopravili zpět do vozoven zbylých zhruba 50 souprav, které ještě v úterý večer zůstávaly stát v ulicích. „Pamětníci podobnou situaci nepamatují za posledních třicet let," doplnil ředitel. Náklady podnik zatím nevyčíslil, nejvyšší položka ale bude za náhradní autobusovou dopravu.

Pražský dopravní podnik denně přepraví 3,3 milionu cestujících, z toho 1,6 milionu metrem, 914 tisíc tramvajemi a 836 tisíc autobusy, včetně příměstských spojů.

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) po dopoledním jednání krizového štábu opět upozornila, že kvůli nebezpečí pádu větví a stromů trvá do středečního večera zákaz vstupu do lesů. „Nemáme zatím žádné zvláštní hlášení ze záchranky, od hasičů ani od policie. Všechny silnice jsou zprovozněné," řekla Krnáčová.

Anketa: Zasáhla vás v úterý ledovka v ulicích Prahy?

Alžběta Petříková, studentka, Praha 6: Nedostala jsem se včas na konzultaci do školy. Jezdím tramvají číslo 18 z Ořechovky. Čekala jsem asi dvacet minut, než se mezi davem lidí na refýži proslechlo, že tramvaje prostě nejedou. Až potom jsem si na internetu zjistila, že musím jet náhradním autobusem.

Kateřina Adamová, koncipientka, Praha 3: Ledovka postihla asi každého, kdo vystrčil paty z domu. Kromě toho, že jsem před svým domem na Žižkově ráno uklouzla a ošklivě si narazila zápěstí, přijela jsem i pozdě do práce. Ve středu pojedu autem. Jsem přesvědčena, že tramvaje prostě dál nepojedou.

Jiří Ditrich, student, Praha 6: Přišel jsem až na druhou vyučovací hodinu. Samozřejmě jsem nebyl sám. Byla to prakticky celá třída. Ta ledovka prostě zasáhla celou Prahu. Ale nedělal bych z toho drama. To je vyšší moc. Nedá se s tím moc dělat. Autobusy jezdily. To jsem ocenil.

Tereza Batková, studentka, Praha 2: Tramvají jsem jet neměla, takže jsem si problému všimla až v metru na Náměstí Míru. Tlačenice byla horší, než obvykle a k tomu kvantum nervózních lidí. Všichni si stěžovali, nadávali. Prostě nepěkné ráno. Hodně známých mi pak volalo, že je mám omluvit ve škole.