Akci zahájilo valentýnské koupání několika otužilců ve Vltavě, kteří se svou vizáží snažili co nejvíce přiblížit členům slavného hnutí hippies.

"Plavali jsme čtyři minuty. Voda má tak těsně nad nulou, je to příjemná otužilecká teplota," řekl předseda České otužilecké unie Vladimír Komárek, který se akce zúčastnil. Na hlavě měl paruku, červenou čelenku ve vlasech, tmavé brýle lenonky a barevné plavky s květinovým vzorem. "Na éru hippies vzpomínám rád, mými idoly jsou například zpěvák Jimi Hendrix nebo zpěvačka Janis Joplinová," dodal Komárek.

Přímo před Lennonovou zdí byly k dispozici velkoplošné tabule určené pro výtvarné a literární vyjádření kolemjdoucích, kterých postupně přibývalo. Někteří z nich měli na sobě dlouhé černé paruky a džínové kalhoty do zvonu. Zahrála zde skupinka pouličních umělců, takzvaných buskerů, kteří se zasazují o legalizaci hraní na ulici. V jejich podání zazněla například píseň All You Need Is Love od Beatles.

Součástí oslavy bylo i vytvoření makety psychedelického autobusu spisovatele Kena Keseyho, se kterým jezdil v roce 1964 po Spojených státech amerických. "Snažíme se o oživení hnutí hippies v ČR, je nás tady asi šest, jsou mezi námi i studenti AMU v Praze," řekl jeden z umělců, kteří malovali na maketu autobusu.

Příznivci hippies letos uspořádají první ročník Hippies festivalu, který se uskuteční 23. února v pražském klubu Roxy. Jeho tématem bude navázání otevřenějšího kontaktu mezi umělcem a divákem, návrat k vnímání nekomerční kultury jako v 60. letech a povýšení undergroundu na plnohodnotnou součást české kulturní scény.