Pražský magistrát dopoledne vydal prohlášení, že akci zakázat nemohl. Podle něj o plánu, že na Staroměstské náměstí přijedou herci převlečení za vojáky, úředníci sice věděli, neměli ale víc podrobností. Z oznámení podle nich nebylo patrné, že by mohlo vyvolat násilí nebo někoho ohrozit. Podle primátorky ale zmínka o maketách zbraní v žádosti byla. „Ale to není podstatné, ta žádost neměla být povolena tak jako tak," dodala Krnáčová.

Průběh incidentu 

Odpůrce islámu Konvička přijel v neděli na Staroměstské náměstí na velbloudu následován terénním vozem s muži převlečenými za bojovníky takzvaného Islámského státu. Vykřikovali hesla jako Alláhu akbar (Bůh je velký) a z maket zbraní stříleli do vzduchu. Po střelbě ale začali mnozí kolemjdoucí utíkat, magistrátní úředník proto ve spolupráci s policií akci ukončil.

Policie prošetřuje nedělní akci jako výtržnictví, Konvička v neděli řekl, že chtěl hlavně šokovat. „Nesouhlasím s přijímáním imigrantům, ale taky si nemyslím, že je normální jezdit se zbraněmi po Staroměstském náměstí a vyvolávat strach a paniku," řekla dále primátorka.

Čtěte také: Úředníci neznali podrobnosti Konvičkovy akce, nemohli ji zakázat