Účastníci demonstrace svolané „proti válce na Ukrajině, kterou v sobotu vyhlásilo Rusko," v rukou drží ukrajinské vlajky a transparenty s nápisy „Russia Stop War" nebo nápisem „Putine, ruce pryč od Ukrajiny".

Jeden z účastníků řekl, že je ruský spisovatel žijící v Praze a přišel vyjádřit solidaritu se svým ukrajinským přítelem, rovněž spisovatelem, který byl v sobotu vážně zraněn v Charkově. „Nejsem politický analytik, ale morálně i emociálně jsem kategoricky proti válce a proti okupaci Ukrajiny, protože to je tragédie nejen pro Ukrajinu, ale rovněž pro Rusko" řekl.

Policisté na demonstraci vykázali za zábradlí muže, který chtěl psát křídou vzkaz na vozovku. Muž se nedal a napsal svůj vzkaz o několik metrů dál. Anglicky napsal „Rusové jděte domů".

Svět v posledních hodinách se znepokojením pohlíží na vývoj na Krymu, kam Moskva přemístila vojenské posily na svou námořní základnu a kde se už ruští vojáci zapojili do ostrahy objektů místní samosprávy. O nasazení ruských vojáků na ukrajinském území v sobotu požádal ruský prezident Vladimir Putin horní komoru parlamentu a ta mu jednomyslně vyhověla.