„V dalším období bychom rádi postupovali tempem vytvořením tří bezbariérových stanic ročně," řekl Ďuriš.

V příštím roce by tak mohla začít stavba ve stanicích metra B Karlovo náměstí a Palmovka a ve stanici na trase C Roztyly. V současné chvíli není známá jejich cena, DPP totiž vypracovává projekty a následně musí ve výběrovém řízení vybrat firmy, které je vybudují. Z výsledku tendru pak vzejde cena.

Tři výtahy budou hotové ještě letos

V současné době staví podnik výtahy ve třech stanicích. „Mírný skluz máme nyní na Můstku, a to asi dva týdny," řekl Ďuriš. Zpoždění způsobil například archeologický výzkum nebo neočekávané průsaky. Výtahy by měly být hotovy ještě letos.

V Praze je v současné době 61 stanic. Z nich jsou téměř čtyři desítky bezbariérových. Nejméně bezbariérových stanic je na trase A, celkem devět stanic.

Podle koncepce pro bezbariérovou MHD, kterou si nechal vypracovat magistrát, by pak měly být v roce 2017 nové výtahy například na trase A na Staroměstské či na Náměstí Míru. O rok později by měla přijít na řadu stanice Jiřího z Poděbrad, v roce 2019 Flora a do roku 2025 Dejvická a Hradčanská. Zda všechny výtahy vzniknou, bude ale záležet na finančních možnostech města.