Získaných 375 hlasů ho upřednostnilo před protikandidátem Miloslavem Ludvíkem, který od spolustraníků obdržel 361 hlas. I když byl výsledek voleb s účastí necelých 40,5 procenta poměrně vyrovnaný, závěry jsou jednoznačné: Ludvík, který je i předsedou sociálních demokratů v metropoli, se na kandidátce vůbec neobjeví. Zřejmě se chystá prakticky rezignovat na politické ambice.

Vztek, údiv, pobavení i pohrdání se včera zračilo v tváři Jiřímu Zimolovi při jednání krajského zastupitelstva o kauze Lipno.
ČSSD škrtla Zimolu z posledního místa jihočeské kandidátky

Dolínkovi budou „krýt záda" dva náměstci ministrů. Na druhé příčce navrhované pražské kandidátky ČSSD figuruje Lukáš Kaucký z ministerstva zahraničních věcí a třetí místo na kandidátce získala Ludvíkova spolupracovnice: Lenka Teska Arnoštová z ministerstva zdravotnictví.

Ilustrační foto.
Průzkum ukázal propad ČSSD. Je až čtvrtá za ODS, KSČM a vítězem ANO

Dolínkovi soupeři z ostatních stran

Přímým soupeřem Dolínka se v metropoli stane řada známých osobností. Naznačují to alespoň údaje stra, které už své nominace oznámily. ANO staví do čela kandidátky herce a ministra obrany Martina Stropnického, lídrem kandidátky TOP 09 se stane čestný předseda strany Karel Schwarzenberg, který právě v hlavním městě dokázal oslovit příznivce jako prezidentský kandidát, koalice KDU-ČSL a Starostů a nezávislých vysílá do volebních bojů jako jedničku předsedu hnutí STAN a místopředsedu Poslanecké sněmovny Petra Gazdíka. Kandidátku Občanské demokratické stany povede do volebního klání v hlavním městě poslankyně Jana Černochová a v čele komunistů stane poslankyně Marta Semelová.