V rámci třetí etapy výstavby bude prodloužena cyklotrasa A2 ze Zbraslavi směrem na jih na Jarov. Délka vybudované cyklostezky bude 2,8 kilometru, široká bude tři metry a povrch bude z asfaltového betonu. Součástí stavby bude i nová lávka přes Břežanský potok. TSK plánuje, že stavba vyjde na sedm milionů korun, přesná cena ale bude záležet na výsledku výběrového řízení na zhotovitele stavby.

Úprav se dočká také trasa mezi Záběhlicemi a vodní nádrží Hostivař, konkrétné v úseku mezi křižovatkami Záběhlické s ulicí Na Lávce a ulic Ke Spořilovu a U Záběhlického zámku. Vznikne tu nová lávka pro pěší i cyklisty, zpevněn a upraven bude povrch cesty. Cyklotrasa bude měřit 1548 metrů a široká bude tři až čtyři a půl metru. Odhadovaná cena je 13,2 milionu korun, ale také v tomto případě vzejde výsledná cena až z výběrového řízení.

Přesně 2,5 milionu korun pak chce TSK vydat na úpravy trasy z Peluňku do Radotína a Řeporyj. „Celá trasa bude osazena novým svislým dopravním značením, celková délka trasy je 11,1 kilometru," píše se v dokumentu TSK shrnujícím plány v rámci cyklodopravy, který má ČTK k dispozici. Úpravy by měly začít ještě v květnu.

V loňském roce TSK vyznačila 19,9 kilometru cyklotras, vybudovala 5,6 kilometru cyklostezek, vyznačila 15,2 kilometru cyklopruhů, piktokoridorů a cykloobousměrek. Vytvořeno bylo 12 přejezdů pro cyklisty, 33 předsazených míst v křižovatkách a rozmístěno 360 stojanů a 30 zrcadel.