To je v kostce základní myšlenka projektu My Street Films. Projekt se připojil k iniciativě Ladíme Prahu, která propojuje aktivní občany a kulturní sféru s městskými institucemi. Cílem této iniciativy je mimo jiné zlepšovat vztah Pražanů k veřejnému prostoru - naučit obyvatele veřejný prostor nejen užívat a sdílet, ale také se o něj starat.

Za tím účelem podporuje aktivity, které zkvalitňují městský prostor, zlepšují vzájemné vztahy mezi lidmi a podporují kreativitu obyvatel.

Zlepšování kvality života ve městě

„Neustále pracujeme na zlepšování kvality života ve městě, proto je pro nás důležité poznávat Prahu očima obyvatel. Zajímá nás, jak lidé prožívají své bezprostřední okolí, kde se cítí dobře nebo kde by naopak chtěli něco změnit," řekl Pražskému deníku Adam Švejda z Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy, který je jedním z partnerů My Street Films.

Ze všech snímků přihlášených do 7. září 2014 prostřednictvím webových stránek vyberou v průběhu září organizátoři nejpovedenější dokumenty. Vítěz hlavní ceny získá možnost osobně představit snímek na britském festivalu Open City Docs Fest v červnu 2015.

Čtěte také: Praha v roce 1953 a dnes? Porovnat si je může každý