Festival Otevřené město zahrne například Prostor pro kulturu 1435mm ožívající už druhým rokem na Nákladovém nádraží Žižkov, který chystá na celý víkend bohatý program, mj. bleší trhy s živou hudbou a DJs. V Areálu Podkovářská můžete nahlédnout do ateliéru vizuálního umělce Federica Díaze, který ve své tvorbě využívá nová média a technologie.

Letní kino.
Sezóna letních kin se blíží. Kam vyrazit?

K vidění budou i prostory natáčecího studia Mňam TV. Připraveny jsou přednášky architektů ze studia VZ Architekti v kancelářích společnosti Ackee v 10. patře v úzké špici budovy Danube House, interaktivní program pro děti v domě U Dvou zlatých medvědů, komentovaná prohlídka evangelického hřbitova ve Strašnicích, koncert jedné z nejúspěšnějších romských kapel Terne Čhave, zpěvačky a klavíristky Kataryny Kolcové a dalších muzikantů na nádraží Praha-Bubny, nedělní prohlídky s architektem Adamem Gebrianem a komentovaná vycházka Mezi dvěma pražskými nádražími, kterou připravil Tomáš Be- zouška z Českých drah a která vás zavede mj. do Masarykova salonku.

Strážci galaxie
Sériím se daří, proto vznikají nové díly i průměrných filmů

Ve Skleněném paláci, Quadriu, Main Pointu v Karlíně, areálu Podkovářská a Ústřední telekomunikační budově CETIN budou pro děti připravené pracovní listy, díky nimž se mohou na Prahu podívat z jiného úhlu pohledu a které provokují ke kritickému přemýšlení. Vstup do všech budov je v rámci akce zdarma.

Festivalové infocentrum je na adrese Hybernská 4, kde se rodí díky spolupráci Univerzity Karlovy a Magistrátu hlavního města Prahy projekt Hybernská ožívá. V nevyužité budově se na přechodnou dobu otevřela kavárna, bar, galerie, kinosál a dílny.

Adam Elliot
Kuřte život až do filtru, vzkazuje Adam Elliot

Informace o „otevřeném městě" i budovách včet- ně mapy s navigací a chatem najdete i v mobilní aplikaci Open House Praha. Je zdarma ke stažení pro Android a pro iOS, k dispozici v češtině i angličtině.