Kancelář serveru neovlivni.cz sdělila, že důvodem odstoupení je chybějící důvěra mezi advokáty a primátorkou. „S paní primátorkou jsme se sešli. Atmosféra na jednání nebyla dobrá. A protože mezi advokátem a klientem musí být důvěra, doručili jsme po této schůzce primátorce dopis, v němž jsme informovali, že smlouvu nemůžeme uzavřít, protože důvěra z naší strany neexistuje. My tedy Prahu zastupovat nebudeme," citoval server advokáta Petra Tomana.

Primátorka před několika týdnu řekla, že vítěznou kancelář ještě prověří. Magistrát se s dotazem na cenu, kterou kancelář nabídla, obrátil na advokátní komoru. „Výběr této kanceláře s ohledem na cenu, kterou nabídli, a její reputaci, ještě přehodnotíme," řekla tehdy médiím Krnáčová.

Praha nyní soud požádala o odročení. „Nemáme právní zastoupení. AK Toman, Devátý & Partneři nám sdělila, že o spolupráci s hlavním městem nemá zájem. O spolupráci se bude jednat s právními kancelářemi, které se umístily jako další v pořadí," sdělila ČTK přes mluvčí magistrátu Krnáčová.

Kritika opozice

Krnáčovou za postup kritizuje opozice. „Adriana Krnáčová svým konáním doslova sabotuje veškeré pokusy o tvrdý postup proti Copa retail. Je to neschopnost, nebo zlý úmysl?" uvedl zastupitel a předseda pražské ODS Filip Humplík.

Kancelář Toman, Devátý & Partneři byla již třetí kanceláří, která měla Prahu zastupovat. Ve výběrovém řízení letos vyhrála poté, co s vítězem toho předchozího Praha kvůli skandálu s mailovou korespondencí Krnáčové a šéfky Copa Retail rozvázala smlouvu. Jako první Prahu zastupovala kancelář Munková, Zoufalý a partneři, té současné vedení Prahy vypovědělo smlouvu začátkem roku.

Město se u soudu dožaduje změny nájemného. Za budovu v centru města celkem vyplatilo asi 1,5 miliardy. Soud už dvakrát žalobu města zamítl. Nájemní smlouvu město uzavřelo v éře někdejšího primátora Pavla Béma (ODS) a následně se do Škodova paláce sestěhovala většina úředníků magistrátu. Po uplynutí dlouhodobého pronájmu by celková částka vyplacená městem převýšila 4,4 miliardy korun.