„Navrhované letošní cvičení je plánováno v oblasti výstavby protipovodňových opatření na Zbraslavi, v Radotíně a Chuchli," píše se v materiálu, který schválili radní. Dopravní komplikace město nečeká, podle materiálu nebude třeba žádné z míst uzavírat.

Termín byl podle materiálu zvolen s ohledem na konec turistické sezony, navíc Praze v tomto období povodně nehrozí. Jde o část protipovodňových opatření, kterých se dosavadní cvičení netýkala.

Cvičení bude rozděleno do dvou fází, bude trvat od 8 do 19 hodin. V té první bude svolána povodňová komise a svoláni budou představitelé města a některých organizací. Ve druhé fázi budou vystavěny protipovodňové zábrany a zavedena další protipovodňová opatření.

Zatím poslední povodeň začala v Praze první červnový víkend roku 2013. Vltava zaplavila Modřany, Zbraslav, Lahovice a Lahovičky, na severu Prahy část Troje a Císařského ostrova. Pod vodou bylo více než šest desítek komunikací. Potíže dělaly menší toky, zejména potoky Botič, Rokytka a Šárecký potok.