„Jsme na konci dlouholeté anabáze. Městská část se snažila získat od státu koupaliště do správy již od roku 2004, podařilo se to až o šest let později," řekl místostarosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS).

Přestaveny byly hlavně bazény, jejichž původní uspořádání bylo vhodné pouze pro neplavce. V areálu je nyní velký bazén 30 krát 12,5 metru s dostatečnou hloubkou a brouzdalištěm. Voda v bazénu je ohřívána solárními panely i dálkovým vytápěním.

Součástí jsou také hřiště na pétanque, restaurace pro celkem 40 osob s celoročním provozem a byt správce. Koupaliště je bezbariérové včetně sociálních zařízení. Návštěvníci si mohou půjčit i lehátko nebo slunečník.

Návštěvníci zaplatí kolem 100 korun

Vstup je první den za snížený na 20 korun. Následně dospělí zaplatí celodenní vstupné 120 korun, studenti a senioři 100 korun. Pro děti do tří let je vstup zdarma.

Koupaliště bylo uvedeno do provozu v roce 1982, avšak dlouhá léta bylo uzavřené. Původně jej vlastnil stát a spravoval Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Posléze byl převeden na hlavní město, potažmo městskou část.

V budoucnu chce radnice podle starosty Jiřího Janků (ODS) získat i koupaliště Na Stírce. „Také to je ve správě státu," řekl Janků.