Mnozí nevěřili, že k otevření vůbec dojde. Podzemní garáže, které jsou součástí tunelového komplexu Blanka, měly původně začít řidičům sloužit ještě dřív než samotný podzemní úsek městského okruhu. To se nepovedlo. Následovaly další termíny a další odklady. Teď ale podzemní garáže skutečně zahajují provoz.

Garáže tunelu Blanka.
Praha zamýšlí provizorně otevřít garáže vzniklé při stavbě Blanky

Od pondělí lze žádat o smlouvu

V rámci parkoviště je vyhrazeno 315 míst pro obyvatele Prahy 7, kteří zde mají trvalé bydliště. Od pondělí lze žádat na úřadě městské části o smlouvu s provozovatelem garáží.

Rezident získá magnetickou parkovací kartu a za 800 korun měsíčně může začít využívat své parkovací místo. Prostory jsou určeny i pro přespolní. Ti však k měsíčnímu poplatku budou muset přidat  tisícikorunu navíc

Garáže nejsou definitivní řešení

V prostoru garáží se počítá jak s krátkodobým, tak i dlouhodobým parkováním. Pro dlouhodobé stání je vyhrazeno třetí patro. Garáže budou v provozu celoročně a nepřetržitě v průběhu celého týdne včetně sobot, nedělí a svátků.

Holešovická tržnice.
Holešovická tržnice projde přeměnou. Dominovat jí bude „masná" restaurace

Vedení Prahy 7 věří, že toto řešení může řidičům poněkud odlehčit, ale je nezbytné se této problematice dál věnovat. Zvláště s ohledem na to, že sedmička eviduje přes 300 nových aut rezidentů ročně.