Starosta Ondřej Kolář (TOP 09) už dříve řekl, že mezi nejvážnější problémy patří nefunkční dopravní křížení, na kterém se setkávají auta s chodci. Nevhodně situovaná je tramvajová zastávka i výstupy z metra. Situace se významně zhoršila pod loňském otevření tunelu Blanka. Stav náměstí je podle radnice žalostný.

„V roce 2020 uplyne přesně 100 let od doby, kdy věhlasný architekt Engel vyhrál urbanistickou soutěž na regulaci Dejvic a Bubenče. Bylo by skvělé vtisknout Vítěznému náměstí novou podobu sto let od jeho pomyslného vzniku," řekl místostarosta Martin Polách (ANO).

Kromě dopravních úprav by se měli architekti popasovat s dostavbou budov a s celkovým stavebním dokončením obvodu Vítězného náměstí. Týká se to mimo jiné kontroverzního projektu Lední medvěd, který chtěla společnost PPF Real Estate vybudovat v proluce na náměstí. Radnice a firma se kvůli stavbě, proti níž protestovali místní obyvatelé, soudí. V posledních měsících proměňuje vzhled Vítězného náměstí stavba Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) za 1,18 miliardy korun, která roste v ulici Jugoslávských partyzánů.

Čtěte také: Praha hledá firmu, která se bude starat o rezervaci Divoká Šárka