„V současné chvíli připravujeme studii na revitalizaci náplavek. Již se nám ozvala občanská sdružení, která tu chtějí pořádat happening. Do diskuse o náplavkách chceme přizvat také občany a občanská sdružení," řekl Budín. Kdy bude studie hotova neupřesnil.

Jako první akce by se tu měly konat mimo jiné farmářské trhy, které se sem rozšíří od Anděla. Posléze by sem měla vést cyklostezka, která povede od Lihovaru přes Císařskou louku a následně přes nový most zpět na nábřeží a dále na náplavku.

Vzniknout by tu mohly i stálá občerstvení nebo podniky. „Naším cílem je, aby náplavka ožila stejně jako na protějším břehu na Praze 2, prostory pro vznik občerstvení a dalších iniciativ tu jsou," řekl Budín.

Farmářské trhy a obchody fungují na náplavce v Podskalí. Tady se konají i koncerty a další kulturní akce. Rovněž odtud vyplouvají lodě, stejně jako z náplavky Na Františku. Po pravém břehu, na rozdíl od toho levého, vede cyklostezka přímo u řeky. IPR vypracoval koncepci rozvoje břehů, který zahrnuje mimo jiné vznik nejen cyklostezek a pěších cest, ale i několika odpočinkových zón. Koncepci nyní projednává IPR s magistrátem.