„V dnešní době řada lidí tráví volný čas u počítače, tak se snažíme nabídnout jim možnost výletu přímo od domova, kdy nemusí řešit například vlaky, ale jenom si zabalí svačinu a vyrazí," řekl Štěpánek.

Trasa začíná na Branickém mostě

Nová turistická trasa měří 4,9 kilometru a začíná na Branickém mostě, tzv. most Inteligence, a vede přes zelené zalesněné lokality, například v Hodkovičkách a Kamýku, až do Modřanské rokle. „Pražané, kteří mají rádi vycházky do přírody, najdou na trase spoustu přírodních zajímavostí, od stromů a keřů až po živočichy," řekl starosta.

Další turistické trasy radnice nechystá

Trasu vyznačil Klub českých turistů (KČT). „Původně jsme zamýšleli vést trasu jinudy, avšak narazili jsme na problémy s majiteli pozemků. Proto trasa nakonec vede výhradně přes pozemky, které patří hlavnímu městu," řekl Jaroslav Vlasák z KČT.

Nová turistická trasa je již zavedena v elektronické podobě turistických map. Zakreslena je rovněž v nejnovějším vydání tištěné mapy KČT označené jako Praha-východ.

Další rozvoj pěších turistických tras na území Prahy 4 podle Štěpánka radnice nechystá. V současné době se chce zaměřit na rozvoj cyklotras, uvedl starosta.

Čtěte také: Lidé se mohou s mobilem vydat po místech novodobé české historie