„Každý majitel nemovitosti na území Prahy 3 se může zapojit do programu vyplněním přihlášky do programu, na základě které bude podepsána smlouva. Veškeré náklady na čištění nemovitostí pak hradí městská část. Majiteli nemovitosti nevyplývá žádná finanční spoluúčast," sdělila tisková mluvčí městské části Michaela Luňáčková.

Graffiti v Praze 3.
Dost bylo čmáranců. Radnicím vadí graffiti

V Praze se graffiti zabývají jednotlivé městské části 

Od začátku června probíhá čištění fasád 120 domů v ochranném pásmu od Ohrady směrem k Jarovu. Na souhlas odboru památkové péče hlavního města s čištěním budov od Ohrady směrem do centra městská část čeká. V této lokalitě bylo podáno 800 o vyčištění fasády.
V Praze 3 jsou již od roku 2013 legální plochy pro graffiti. Ty jsou podle tiskové mluvčí využívány, ale problém s ilegálním graffiti se tím nevyřešil. V Praze se graffiti zabývají jednotlivé městské části nebo například Dopravní podnik.

Girl Power je dokumentární film, který představí graffiti writerky z patnácti měst světa od Prahy, přes Moskvu, Kapské Město, Sydney, Biel, Madrid, Berlín, Toulouse, Barcelonu až po New York.
Writerka Sany: Natočila jsem historicky první dokument o ženském graffiti

Vandalové způsobí v pražské MHD škody za miliony 

„Obecně lze říci, že v boji proti grafity se uplatňuje zejména prevence. Po projednání s památkáři opatřujeme některé budovy například ochrannými nátěry, nebo elektronickými ploty - ty naleznete například na pražském orloji nebo na Karlově mostě," řekl tiskový mluvčí magistrátu Vít Hofman.
Každý rok způsobí vandalové v pražské MHD škody za deset milionů korun. Například v roce 2015 dopravní podnik zaplatil za odstraňování škod 10,3 milionu korun, z nichž 8,8 milionu korun bylo vynaloženo na mytí graffiti z vozů, stanic a zastávek.

Stará a zchátralá budova železničního skladu na řevnické vlakové zastávce se proměnila v galerii moderního umění, kde mají návštěvníci možnost vidět  díla především mladých a začínajících umělců.
Graffiti nejsou jen vandalismus