Značky zákaz vjezdu s doplňkovým textem „segway" umístila Praha 2 před Cihelnou bránu ve Vratislavově ulici, před Táborskou bránou, před tunýlky v Lumírových sadech a od Ústavu pro matku a dítě v Podolí.

„Naše řešení je v tuto chvíli jediné srozumitelné pro provoz a pro možný postih," vysvětlil radní Prahy 2 pro dopravu Jan Korseska. Odbor dopravy městské části podle něj vyhodnotil ostatní možnosti jako matoucí. Praha 1 zakázala segwayům vjezd na Kampu značkou zákaz vstupu chodců s dodatkovou tabulkou, na které je napsáno „segway".

Na vozítka si stěžují chodci

Centrální městská část chce jít v regulaci vozítek, na která si chodci stěžují, ještě dál. Mohla by jezdit jen ve vymezených oblastech, musela by získat povolení k vjezdu do těchto oblastí a musela by být vybavena GPS.

Elektrickými dvoukolkami se zabývá řada evropských měst, například v Berlíně požadují určité řidičské oprávnění. Velká Británie počátkem roku 2011 vozítka zcela vykázala z chodníků a pěších zón a zároveň jim kvůli bezpečnosti neumožnila využít silnice. Segwaye tak mohou jejich britští majitelé používat jen na soukromých pozemcích.

Čtěte také: Praha 1 chce omezení provozu segwaye a vydávat pro ně povolenky