Mezi zastávkami Štěrboholy a Škola Dubeč se dočasně jezdí odkloněnými trasami. Mění se i poloha těchto zastávek, kdy jsou zastávky pro nástup i výstup přemístěny do opačného směru. Co možná zní složitě, je vlastně stejné jako na podzim.

Tramvajová zastávka Želivského. Ilustrační foto.
Tramvaje z Želivského musí pryč. Bude se pracovat

Změna má platit měsíc 

Odklony trasy kvůli údržbě komunikací zde totiž nejsou novinkou – cestující na této lince je zažívali také loni v říjnu a v listopadu. I tehdy byly zastávky přesunuty.  Na Smíchově si stavební práce v ulici Na Václavce vyžádají dočasné přemístění zastávky Václavka, která se ve směru jízdy na Santošku posouvá zhruba o sto metrů proti směru jízdy (před křižovatku s ulicí U Klavírky). Změna, která je významná pro pasažéry autobusových linek číslo 137, 153 a 908, má platit měsíc: do 8. června.

Zastávka posouvá o 17 metrů 

Pouze do 27. května musí ustoupit rekonstrukci chodníku v Podolské ulici zastávka autobusové linky číslo 134 Podolská vodárna. Její posunutí nebude nijak zásadní – nicméně prověří všímavost cestujících. Poloha se totiž bude měnit podle postupu prací. Nyní se zastávka posouvá o 17 metrů ve směru jízdy, od čtvrtka 18. května bude přemístěna naopak o 16 metrů proti směru jízdy.

Jen po pár metrů se již v pondělí posunuly zastávky některých autobusů také na terminálu u stanice metra Kačerov. Změna, které se týká rovné desítky autobusových linek, má platit do noci na pondělí 15. května – a pak znovu od 29. května do 6. června. Vyžádala si ji oprava nákladního výtahu.

Náhradní autobusová doprava. Ilustrační foto.
Stržená trolej přinutila cestující přesednout do autobusů