Ve čtyřech patrech Tančícího domu je možné zhlédnout celkem 400 umělcových děl, některá z nich poprvé od roku 1957. Výstava zobrazuje nejznámější Ladovy obrazy, ilustrace, tvorbu pro děti, interaktivní exponáty i umělcovy osobní věci. Vystavená díla jsou zapůjčena z osmi muzeí, galerií a od soukromých sběratelů.

Od 15. listopadu, kdy se poprvé návštěvníci mohli na obrazy podívat, se konalo až na 30 komentovaných prohlídek. Expozice připomíná výročí 130 let od narození a 60 let od úmrtí tohoto významného českého malíře.

Výstavu Sedmičky Josefa Lady můžete vidět v Tančícím domě.
Malíř, který dokáže rozesmát: V Tančícím domě začíná výstava děl Josefa Lady

„Galerie Tančící dům se rozhodla výstavu o týden prodloužit kvůli obrovskému zájmu návštěvníků. Od listopadu 2017 expozici navštívilo na 40 000 lidí a velký zájem byl také o komentované prohlídky s vnukem malíře Josefem Ladou, paní Zdenou Burianovou či kurátory výstavy. Doposud se jich konalo více než 30,“ vysvětlil ředitel galerie Robert Vůjtek.

Expozice provází tvorbou Josefa Lady a nechává nahlédnout i do jeho soukromého života. V prvním patře a druhém podzemním podlaží Tančícího domu jsou k vidění Ladovy obrazy. Nejspodnější část Tančícího domu představuje Ladovu tvorbu pro děti včetně dětské ilustrace, promítání pohádek a řady interaktivních exponátů.

Dětský a cyklistický výletní vlak Cyklohráček.
Cyklohráček odstartuje pátou sezonu, letos poprvé sveze výletníky 24. března

V přízemí galerie si pak návštěvníci mohou prohlédnout osobní věci malíře včetně jeho pracovny a rodokmenu. Součástí přízemí jsou i filmové kostýmy, které Lada navrhl. Výstava návštěvníkům přibližuje i méně známou umělce, především z oblasti karikatury a ilustrace.

Pokud patříte mezi fanoušky Josefa Lady nebo si jen chcete připomenout dětské časy s kocourem Mikešem, máte na navštívení expozice ještě týden. Galerii Tančící dům můžete navštívit každý den od 9 do 20 hodin. Za základní vstupné na Sedmičky Josefa Lady zaplatíte 190 korun.