„Průběh této velice náročné akce byl z našeho hlediska velice úspěšný," poznamenal šéf policie Tuhý. Připomněl, že návštěvníci šampionátu i lidé bydlící v okolí místa dění se cítili bezpečně – a policie nemusela řešit nic vážného; došlo jen na dílčí přestupky nebo problémové chování.

„Ohlas veřejnosti na naši práci a přítomnost v ulicích byl nebývale pozitivní. Proto jsem se rozhodl ocenit nadstandardní nasazení všech zúčastněných a osobně jim za jejich práci poděkovat," vysvětlil Tuhý, co ho vedlo k uspořádání setkání, kde nechyběli ani zástupci pražských strážníků či pořadatele.

Rovněž prezident Král panující hokeji nešetřil slovy chvály. A současně přiznal, že před mistrovstvím i v průběhu jeho konání ho trápily obavy, aby se něco nestalo. „Nežijeme v klidné době," poznamenal. To, že rozsáhlou akci neprovázely problémy, je podle jeho slov i zásluhou působení policejních složek.

„Mohu jen smeknout klobouk před jejich prací a nasazením," zdůraznil. „To, že stále dostáváme ze světa pozitivní reakce na průběh šampionátu, je z velké části právě díky skvělému bezpečnostnímu zajištění akce, ať už při zajištění klidu a pořádku, tak i vynikající práci dopravních policistů," konstatoval.