„Na přání rodiny, která organizací pohřbu pověřila Vojenský historický ústav a Československou obec legionářskou, bude poslední rozloučení ve Velké obřadní síni strašnického krematoria," uvedl Knížek. Dodal, že poslední rozloučení se bude za účasti nejvyšších představitelů ministerstva obrany a armády konat se všemi vojenskými poctami. Nad krematoriem tak přeletí armádní vrtulníky, vojenská hudba zahraje státní hymny a bude vystřelena čestná salva.

Jaroslav Klemeš, hrdina druhé světové války
Zemřel Jaroslav Klemeš, poslední parašutista protektorátu

Za své zásluhy získal Klemeš Československý válečný kříž

Soustrast dceři válečného veterána dnes v kondolenčním dopise vyjádřil prezident Miloš Zeman. Napsal v něm, že zprávu přijal s opravdovým zármutkem. „My, kteří jsme pana generála osobně poznali, můžeme potvrdit, že byl zářným příkladem ryzího vlastence, který neváhal nasadit život za svobodu své domoviny, a současně člověka, který svůj spletitý životní osud bral s nadhledem," uvedl prezident. Poznamenal, že i když mluvil o "občasných radostech z válečných let, či o těžkostech a útrapách", vždy bylo jeho vyprávění plné osobitého humoru a zároveň i ponaučení do budoucna.
Příslušník československého zahraničního odboje za druhé světové války Jaroslav Klemeš se narodil 31. ledna 1922. Bojoval ve Francii a Británii, v únoru 1945 byl vysazen jako radista skupiny Platinum-Pewter. V noci na 17. února 1945 přistál poblíž Nasavrk na Chrudimsku a z protektorátu vysílal zprávy do Anglie. S vysílačkou Anna se zapojil i do pražského povstání. Za své zásluhy Klemeš získal Československý válečný kříž a další ocenění. Za komunismu byl perzekuován, v roce 1968 a v roce 1990 rehabilitován. V roce 1997 mu byla udělena medaile Za hrdinství a loni v říjnu obdržel Řád bílého lva.

Hrdina protinacistického odboje podplukovník Josef Mašín, generálmajor in memoriam.
Hrdinství odbojáře Mašína připomene pamětní deska