„Zobousměrněním provozu autobusů bychom ulehčili problémům v této oblasti způsobených opravami na několika místech," řekl Tomčík. Kdy se tak stane, zatím ale není jasné. Ropid musí změnu projednat například s dopravním podnikem, TSK nebo PVK, které kanalizaci opravuje.

„Musíme projednat, zda je možné, aby komunikace takovou zátěž zvládla, pod ulicí vzniká nová kanalizace. Také se musíme domluvit na výpočtech intervalů na semaforech. Pokud by obousměrný provoz byl do konce měsíce, bylo by to ideální," řekl Tomčík.

Dělníci vyzdívají novou stoku 

Propadlou kanalizaci nyní opravují PVK, náklady na opravu budou asi 30 milionů. Vozovka se propadla kvůli prudkému dešti v úrovni autobusové zastávky Nad Jetelkou. Nyní jsou vyraženy tři těžební jámy, každá v hloubce osmi metrů. PVK také vyrazily 50 metrů pro vyzdění nové stoky, v této části již dělníci vyzdívají novou stoku.

Takzvaná Vysočanská estakáda, která překonává převýšení několik desítek metrů, byla vybudovaná v roce 1967. Podle měření intenzity dopravy z loňského roku po ní projede více než 6000 aut a autobusů denně.

Čtěte také: Provoz se na Vysočanskou estakádu vrátí zřejmě až v prosinci 2017