Půjde o kostýmní hru především pro děti, při které si projdete zajímavé části Prahy. Zúčastnit se může každý zcela zdarma. Hra startuje na Střeleckém ostrově, následuje sedm stanovišť v centru Prahy (Křížovnické náměstí, Staroměstské náměstí, Václavské náměstí, Národní divadlo, Hradčanské náměstí, Kampa, Petřín), kde vám budou zadávat rozličné otázky nebo úkoly známé postavy z českých dějin a pověstí.

Praha plná pověsti.

Kdo navštíví alespoň čtyři stanoviště, dočká se v cíli, kterým je opět Střelecký ostrov, i drobné odměny. A navíc bude mít ještě možnost být zařazen do slosování o hodnotné ceny. To bude součástí koncertu Pionýr pro všechny. Přidat do hry se můžete na kterémkoliv stanovišti (tedy ne pouze na oficiálním startu) v době od 10 do 16 hodin. Čas dojít do cíle máte až do 18 hodin.

Pionýr pro všechny

Koncert Pionýr pro všechny se uskuteční současně s hrou Praha plná pověstí na Střeleckém ostrově. Vystoupí úspěšní účastníci otevřené kulturně-umělecké soutěže Pionýrský Sedmikvítek.

Kromě hudebních vystoupení tam bude připraven i program pro děti. Mohou si vyzkoušet různé tábornické dovednosti, zasoutěžit si, zkrátka poznat Pionýra zblízka. Najdete zde také náš infostan, kde se můžete, ať už jste rodič nebo novinář, zeptat na cokoliv, co vás o Pionýru zajímá.

RESET

REpublikové SETkání pionýrských oddílů neboli RESET je akce, kde se vždy jednou za dva roky potkají stovky pionýrů z celé republiky na jednom místě. Letos se pionýři sejdou v termínu 12. až 14. června v kempu Džbán. Přihlášeno je již téměř 1000 lidí.

Vhledem k letošním oslavám 25. výročí obnovení samostatné činnosti je část programu určena i veřejnosti, a to právě hra Praha plná pověstí a koncert Pionýr pro všechny.

Velká kvízová soutěž

Nemáte možnost přijet do Prahy? Chcete alespoň částečně ochutnat náladu staré Prahy? Nebo prostě jen rádi soutěžíte? Pak zkuste potrápit své mozkové závity a zodpovědět deset soutěžních otázek Velké kvízové soutěže a zařaďte se tak do slosování o deskové hry či puzzle od firmy Dino Toys.

Formulář Velké kvízové soutěže najdete ZDE.