„Mapa" bude tak říkajíc otevřená, takže sem mohou zdarma docházet všechny děti, které budou mít zájem.

„Jedná se o děti, jimž se rodiče odpoledne nevěnují, nebo nemohou věnovat, a zároveň nemají odpolední kroužky. Reagujeme tak na problém značné skupiny dětí, které tráví volný čas na ulici nebo na jiných nevhodných místech," říká o klubu radní Prahy 8 Markéta Adamová, která celý projekt iniciovala a zaštítila.

Velká zahrada

Klub, který bude provozovat přímo městská část, nabídne klubovnu a velkou zahradní plochu, která bude sloužit různorodým dětským aktivitám. Právě zahrada se stává nosným místem slavnostního „piknikového" otevření klubu.

„Otevření vnímáme nejen jako příležitost představit klub veřejnosti, ale i jako skvělou šanci k sousedskému setkání a příjemně strávenému letnímu odpoledni. Zároveň chceme veřejnosti nabídnout možnost zapojit se do dotvoření klubu.," říká koordinátorka klubu Zuzana Bedřichová.

„Piknik pro každého vznikl z několika důvodů. Je to skvělá příležitost, aby se lidé na Praze 8 seznámili a děti si užily pestrý program. Navíc budeme rádi, pokud každý přinese stolní hry, skládanky, stavebnice nebo dětské časopisy, které už doma nepotřebuje, a tím pomohl klub dovybavit. Postačí i kostička lega , abychom dětem vytvořili základ her," dodává Markéta Adamová.