V České republice totiž vznikla první mobilní Pestaurace, kde si čtyřnozí mazlíčci pochutnají nejen na vybraných pokrmech, ale i krmivu Fitmin.

Pestaurace, kterou mohou pejskaři ve čtvrtek 23. ledna do 18 hodin najít v Letenských sadech, je mobilní. V průběhu roku se tak bude přesouvat z parku do parku, napříč celou republikou.

A jak psí restaurace funguje v praxi? To Pražskému deníku prozradil ředitel Fitmin Petr Křivohlávek: „Hned po příchodu do Pestaurace se pejskové dočkají komfortu dostanou vodu a speciálně ovoněné menu, podle kterého si budou moci vybrat pokrm. Po jídle pak mohou v klidu trávit v pohodlných pelíšcích."

Herečka Sandra Nováková a její Bambule

Pestauraci na Letnou přišla se svou Bambulí otestovat i herečka Sandra Nováková. Voříškovi z útulku, o kterého se stará už rok a půl, dává podle svých slov to nejlepší.

„Nejen spoustu lásky, ale i kvalitní stravu a spoustu pohybu. A poslední zmíněné jde i díky tomu, že jsem se přestěhovala do Vysočan do baráčku se zahradou," prozradila Pražskému deníku herečka.

A jak pejskovi chutnalo? „Bambule je podle prázdného talíře více než spokojená. A dokonce snědla i granule, které jí jinak moc nejednou," smála se Sandra, které se nad „psím" talířem sbíhaly sliny.

„Ale to je asi normální. Vždycky, když jí otevírám i doma konzervu, provoní to celý byt. Rozhodně to voní líp než naše paštiky," usmívala se.