O konkrétních záměrech, které se v dolní Libni do roku 2030 chystají, včetně plánovaného tunelu Na Žertvách či výstavby domů v místě autobusového nádraží, informují výstavní panely umístěné do konce července uprostřed Palmovky.

Stanice Palmovka. Ilustrační foto.
Přístup do stanice Palmovka bude omezen

Stačilo by uklidit 

Už řadu let patří Palmovka k nejzanedbanějším místům v Praze, kde se s oblibou scházejí narkomani a bezdomovci. To se přirozeně nelíbí nejen lidem, kteří tu žijí, ale i těm, co tu dennodenně přestupují na tramvaj či metro. Výtky zazněly také před dvěma týdny na veřejné besedě s představiteli vedení městské části Prahy 8 a zástupcem Institutu rozvoje a plánování.

Radní namítali, že Praha 8 může stav Palmovky ovlivnit jen málo, protože pozemky tu už téměř nevlastní. „Nám by stačily nám malé věci přesunout kontejnery, které jsou neustále přeplněné odpadky, z prostřed Palmovky na okraj, posekat trávu, nebo tu častěji uklízet," ozval se mužský hlas z publika.

Stanice Palmovka. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Stanice Palmovka bude bezbariérová

Radomír Nepil, místostarosta a radní pro správu a hospodaření s majetkem Prahy 8 přislíbil, že se tyto slabiny pokusí odstranit. To se dosud nestalo. Posuny se tu ale dějí. Metro Palmovka bude od listopadu konečně přístupné i pro vozíčkáře.