Nadílka měla u medvědů veliký úspěch. Sice i Tom, kterého hned tak něco nevyvede z míry, na novou hračku chvilku nevěřícně koukal – záhy měl ale jasno: tohle bude povyražení přesně pro něj. A maxikraslici „zabavil" pro sebe. Udělal tím radost i návštěvníkům, protože předvedl, co jindy k vidění nebývá: dárek objímal a nosil po výběhu, načež se pustil do obírání.

Nová samice žirafy severní núbijské v novém domově, krátce po vyložení.
Zoo Praha má nový přírůstek. Žirafí samička Nsia přicestovala z Anglie

Nadílka se chystá i pro další zvířata

Obě medvědice se zprvu sice věnovaly především rybím pochoutkám – párkrát se ale pokusily, k radosti všech přihlížejících, Tomovi velikonoční sud sebrat. „Jejich akční výpady vyvolávaly u návštěvníků salvy smíchu," poznamenala Myslivečková.

Na Boru s Bertou ovšem přišla řada až poté, co Tom spořádal všechnu výzdobu. I tak ale byla nová hračka zážitkem: pro Boru dokonce takovým, že ji sud přilákal do vody, ačkoli se jinak koupe pouze výjimečně. Zážitkem se tyhle hrátky staly i pro ošetřovatele – několikrát se totiž objevili ve vodě všichni tři medvědi naráz, což lze jinak spatřit jen ojediněle. A vůbec nevadilo, že pod silou medvědích čelistí měnil sud svoji podobu…

Lemur kata s pomlázkou (ilustrační snímek z roku 2016).
Zoo Praha zve na velikonoční program. Speciální nadílku dostanou gorily i lemuři

Pro další dny se chystá speciální velikonoční nadílka pochoutek i pro další zvířata chovaná v pražské zoo. V neděli pokračuje u pekari Wagnerových, krkavců a lemurů. V pondělí pak oslaví své první Velikonoce s pomlázkou slůňata Max a Rudi – a na své si přijde také sameček gorily Ajabu se svou rodinou.