Automobilovou dopravu v oblasti Bubenče a Dejvic v létě paralyzovala úplná uzavírka ulice Korunovační. Dlouhodobě plánovaná rekonstrukce přispěla k tomu, že zejména v ranní špičce kolabovala doprava v okolí Vítězného náměstí. Technická správa komunikací (TSK) původně plánovala, že opravy skončí až poslední prosincový den, rekonstrukce však postupuje oproti harmonogramu v předstihu.

Rekonstrukce se blíží do finále 

„Práce budou dokončeny do 20. prosince, nicméně spuštění provozu v režimu předčasného užívání bude už od soboty 10. prosince," prozradil Pražskému deníku vedoucí oddělení pro styk s veřejností TSK Jan Vávra.

Rekonstrukce se tak blíží do finále. Aktuálně dělníci dokončují propoje po překládkách sítí a povrchy chodníků. Posledních deset dní za plného provozu pak budou probíhat dokončovací práce pod mostem a likvidace provizorní lávky pro pěší.

Znovuotevření ulice ulehčí Vítěznému náměstí 

Blížící se konec uzavírky klíčové komunikace pochopitelně vítá i radnice Prahy 6. „Znovuotevření výrazně ulehčí Vítěznému náměstí, skrze které nyní koncentrovaně proudí kolony aut. Čekáme na to jako na smilování," říká mluvčí městské části Martin Churavý.

Podle něj radnice nyní usiluje o to, aby i po zprovoznění ulice zůstala zachovaná některá dočasná opatření, například přeorientování autobusového terminálu na Vítězném náměstí. Jednání s magistrátem však nadále pokračují.

Pro pěší byla vybudována provizorní lávka

TSK zahájila opravy Korunovační ulice letos 5. července. Největší komplikaci pro ni však představoval most přes železniční trať, který byl v nevyhovujícím technickém stavu a musel být zdemolován a nahrazen novým.

Navržen byl přitom takovým způsobem, aby pod ním bylo v budoucnu možné rozšířit trať a vybudovat plánovanou kapacitní dráhu do Kladna s odbočkou na Letiště Václava Havla. Objízdná trasa pro auta byla zavedena přes ulici Milady Horákové, Svatovítskou a Vítězné náměstí, pro pěší byla naopak vybudována provizorní lávka přímo na Korunovační.

Čtěte také: Uzavřená Korunovační v Praze 7 bude plně průjezdná v prosinci