Bezmála 800 metrů čtverečních původního, zastaralého hřiště s popraskaným betonovým povrchem, chodníky, zídkami a zdevastovaným vybavením se změnilo v nový sportovní areál. Po fitness parku v kobyliské Burešově ulici je již druhý na území Prahy 8.

„Původní nevyhovující hřiště jsme nechali přestavět na dvě výškově oddělené části. V jedné je nyní umístěné sportoviště s živičným povrchem a nainstalovanou herní arénou, v druhé části jsme nechali osadit venkovní fitness stroje," uvedl v úterý starosta Prahy 8 Jiří Janků. Součástí nového hřiště jsou podle něj i nové přístupové cesty, lavičky a odpadkové koše. Součástí terénních úprav byla výsadba čtyř stromů a čerstvé zatravnění pozemků.

„Poslední úprava bude provedena tento týden, a to nalajnování hřiště. Pak již bude areál plně k dispozici. Platit zde budou podobná pravidla jako v Burešově ulici, to znamená, že každý by sám měl uvážit, na co mu stačí síly. Cvičící rodiče dětí by navíc měli mít děti pod dohledem tak, aby děti neohrozily sebe ani neomezovaly ostatní cvičící," upřesňuje starosta.