„Slavnosti zahájíme v sobotu 12. září otevřením kokpitu tramvaje T3 v Království železnic, kdy bude lidem promítán průjezd reálnou trasou," řekl Ďuriš. Součástí oslav jsou podle Ďuriše výstavy, akce zaměřené na rodiny, v tzv. Kinobusu se budou promítat filmy a podnik rovněž chystá soutěže a přednášky.

Ty se uskuteční například hned v sobotu 12. září, pořádá ji DPP společně s Ropidem, který organizuje pražskou MHD. Naplánované akce jsou zaměřeny na veřejnost, ale i na zaměstnance DPP.

Zájemci o MHD se mohou těšit také na den otevřených dveří. Dopravce je nechá nahlédnout do depa metra v Hostivaři, do tramvajové vozovny Střešovice a budou moci do garáží v Hostivaři. DPP chystá rovněž fotografickou soutěž, své fotografie mohou účastníci zasílat na emailovou adresu fotosoutez@dpp.cz, dopravce ze zaslaných fotografií vybere ty nejlepší.

Koňka pojede v čele průvodu

Slavnosti vyvrcholí v neděli 20. září, kdy projede Prahou průvod 36 tramvají. V čele průvodu pojede koňka, která jako první v roce 1875 zahájila provoz veřejné dopravy v hlavním městě.

Akce začne v 9 hodin, kdy budou tramvaje seřazeny od Smetanova nábřeží. Průvod vyjede zhruba v 11 hodin a po okružní jízdě Prahou zamíří k Výstavišti v Bubnech, kam dorazí asi ve 12 hodin.

Dopravní podnik je největší městskou firmou, která zaměstnává přes 10 tisíc zaměstnanců. Jeho vlastníkem je Praha, která jeho provoz financuje více než 10 miliardami roč­ně.

Podrobné informace k oslavám jsou na stránkách www.mhd140.cz.