Od pátku od 01:00 do pondělí 23:29 bude úplně uzavřena celá komunikace Průmyslová v úseku ulic Plukovníka Mráze - U Továren. Objízdná trasa ve směru Hloubětín povede ulicemi Plukovníka Mráze, Hornoměcholupská, K Měcholupům, Kutnohorská, Průmyslová. Objízdná trasa ve směru Hostivař povede ulicemi Kutnohorská, K Měcholupům, Hornoměcholupská, Plukovníka Mráze, Průmyslová.

Informace o změnách vedení autobusových linek budou v předstihu uvedeny na informačních tabulích umístěných na zastávkách. "Jsme si plně vědomi toho, že uzavření Průmyslové ulice způsobí komplikace v dopravě. Budeme se snažit, aby práce proběhly co nejrychleji a s minimálními dopady. Všem místním a řidičům předem děkujeme za jejich trpělivost," uvádí Karel Hanzal, zástupce ředitele stavby z Eurovia CS.

Zesílení konstrukce mostu

V rámci současné etapy rekonstrukce železniční stanice Praha Hostivař a jejího okolí, kterou provádí ve sdružení Viamont DSP, Eurovia CS a GJW Praha dojde k úpravě železničního mostu nad Průmyslovou ulicí. Celý most bude sanován a jeho konstrukce zesílena. Průmyslová ulice byla uzavřena již v září.

Nyní dochází k druhé plánované uzavírce. "Kompletní uzavírka je nutná nejprve pro zvedání a přesun nosníků na provizorní podpěry, potom pro spouštění rekonstruovaných nosníků na opravenou spodní stavbu mostu," upřesnil Karel Hanzal.

Vylepšení v železniční stanici

V současné době probíhá rekonstrukce severní poloviny mostu, práce na jižní polovině železničního mostu připadnou na první polovinu roku 2015. Po dokončení všech prací vznikne pro veřejnost v železniční stanici Praha Hostivař nový podchod a zastřešená nástupiště s bezbariérovým přístupem.

Celkově se zvýší kapacita dráhy a zlepší provázanost na MHD. Také dojde k výraznému snížení negativních vlivů dopravy na okolní zástavbu. V neposlední řadě se technický stav nádraží vyrovná evropským parametrům a standardům.