„Starostka nedokázala v rámci vládnoucí koalice nabídnout řešení mnohaletých problémů, které se na Praze 10 odehrávají a na kterých se dříve i aktivně podílela z pozice místostarostky," řekla nezávislá zastupitelka Jana Komrsková. Právě její odchod z koalice a zastupitelského klubu koaliční Strany zelených vyčítá ANO zeleným, kteří tak nejsou schopní garantovat tři hlasy přislíbené v koaliční smlouvě.

Radní Ivana Cabrnochová (SZ) odmítá, že by zelení koaliční smlouvu porušovali. „Po dění několika posledních měsíců je podle mého názoru její současný krok jen dalším rozhodnutím krajského předsednictva hnutí ANO. To si je zřejmě vědomo nepříliš lichotivého obrazu paní Kleslové, a proto s ohledem na nadcházející krajské a senátní volby ‚byla odejita' i z funkce starostky," uvedla ve vyjádření Cabrnochová.

Kleslová skončila jako místopředsedkyně ANO i předsedkyně pražské organizace.

Usnášeníschopná, ale neakceschopná rada

Podle zastupitele Radka Lojdy (TOP 09) by měli rezignovat všichni radní za ANO, včetně Dagmar Lešenarová, která v radě kvůli minimálnímu počtu členů, který zákon stanoví na pět, zůstala. „Koalice na Praze 10 je nefunkční už delší dobu. I po odchodu čtyř radních rada zůstává usnášeníschopná, avšak zcela neakceschopná," řekl Lojda.

„Konec Radmily Kleslové jsme předjímali hned poté, co se stala starostkou. Koalice ‚starého střihu' nemohla dlouho vydržet," řekla předsedkyně zastupitelského klubu koalice Vlasta Renata Chmelová. Vlasta společně s TOP 09 vyjednávali po volbách na podzim roku 2014 o vytvoření koalice s ANO jako vítězem voleb.

Čtěte také: Kleslová rezignuje na post starostky Prahy 10, ANO končí v radě