Na vzniku nového veřejného prostoru inspirovaného světovými metropolemi se podílí řada komerčních i neziskových subjektů v čele s organizací na podporu městského života reSITE a společností Aerofilms, jež bude kurátorem programu. Pozemky bezplatně poskytuje jejich vlastník, firma Penta Real Estate.

Areál Manifesto je plánovaný maximálně na dva roky, než bude dokončena nová výstavba u Masarykova nádraží. „Manifesto bude novým začátkem otevření této lokality veřejnosti,“ uvedl Petr Palička, generální ředitel Penta Real Estate.

Vizualizace pětihvězdičkového hotelu, který by měl vyrůst mezi ulicemi Železná, Celetná a Kamzíkova
Projekt hotelu Ritz-Carlton v domě U Sixtů by měl pokračovat, doporučuje komise

Organizátoři projektu Manifesto počítají s tím, že se pak může přesunout na jiné místo. „Projekt má všechny známky šíleného podniku, ale každý, s kým jsem o něm hovořil, se k němu stavěl příznivě. Snažíme se oživit zapomenutý prostor a vytvořit z něj zajímavé místo pro setkávání,“ vysvětlil záměr Martin Barry, šéf reSITE, který za nápadem stojí.

Designové obchůdky a malé restaurace se usídlí v kontejnerových domcích. Z jejich pronájmů bude dotovaná kulturní produkce. V Manifestu bude možné platit pouze bezhotovostně, což je v Česku unikátní.

WC u Letenského zámečku.
Praha 7 chce rozšiřovat síť dostupných veřejných WC