„Když jsme si v září roku 2007 připíjeli na zdar prvního Vinobraní na Grébovce burčákem z místní vinice, chápali jsme to zároveň jako přípitek na úspěch obrody parku. Tehdy už se začala rýsovat nová podoba tohoto unikátního zeleného kousku Prahy 2, který jsme v 90. letech převzali od hlavního města v zoufalém stavu. Dnes už si můžeme připíjet na Grébovku v celé její kráse a vzpomínat, kolik úsilí a náročné práce bylo třeba do léčebné kúry investovat," připomněla starostka městské části Praha 2 Jana Černochová. 

Správci vinohradu si pro návštěvníky připravily 750 litrů burčáku z odrůd Müller Thurgau a Dornfelder. Na vinicích v areálu Grébovky se ještě pěstují odrůdy Ryzlink rýnský, Rulandské šedé a Hibernal, dále Rulandské modré a Neronet a ročně se tu vyprodukuje asi 6500 litrů vína. 

Čtěte také: Víno se v Praze pěstuje na 12,4 ha, o víkendu budou vinobraní